Inspet Ploiesti este o companie specializată în construcţia şi întreţinerea echipamentelor de petrol şi gaz, care a fost infiintata in 1990, pentru a continua activitatea "Intreprinderii Constructii Montaj in Petrol si Gaze".
  • Radicinile Companiei sunt istoric localizate cu peste 60 de ani urma in timp ce in perioada istoriei sale moderne care incepe acum 20 de ani a crescut treptat si si-a adaptat gama serviciilor sale astfel incat sa devina un furnizor de servicii de constructii completei in sectorul sau specific:
      
  • 1950 – Infiintarea conglomeratului de stat “TCMS Ploiesti - Trustul de Constructii Montaj Schele” avand 5 filiale teritoriale , din care “ICMS nr.1” desfasura activitati de cosntructie in domeniul industriei petrolului la nivel national.   
  • 1950 - 1970 - ICMS – Filiala nr. 1 isi cristalizeaza pozitia sa de lider profesional in industria petrolului si din 1970 devine “ICIP Ploiesti - Intreprinderea de Constructii Instalatii Petroliere”   
  • 1984 – In urma unei reorganizari oficiale ICIP Ploiesti devine “ACMP Teleajen – Antrepriza de Constructii Montaje Petroliere Teleajen” – part e a “Trustului de Antrepriza Generala Constructii Speciale Petroliere Ploiesti”- TAGCSP Ploiesti - in timp ce activitatea sa principala ramane neschimbata.   
  • 1990 – Urmare a terminarii erei comuniste ACMP Teleajen devine o filiala de sine statatoare in cadrul noii societati infiinate CIPROM (noul nume al TAGCSP Ploiesti)   
  • 1991 – Nucleul principal al fostei ICMS nr.1 se desparte de CIPROM, dvenind Inspet, care in 1994 devine o firma cu capital integral privat.